LYNX


De internationale online broker LYNX is er voor de actieve belegger die zelf wil handelen op de beurs. Een broker maakt het mogelijk om te handelen in financiële producten zoals aandelen, obligaties, valuta en grondstoffen. LYNX biedt een betrouwbaar en zeer compleet handelsplatform. Daarnaast helpt LYNX haar klanten met beleggen door onder andere een online kennisportaal en het geven van masterclasses.

Website

LYNX is opgericht in 2006 en is sindsdien uitgegroeid tot een Europese online broker van formaat. Het 10-jarig jubileum werd groots gevierd en speciaal hiervoor heb ik dit logo ontworpen.


Mijn werkzaamheden

Ik ben (mede)verantwoordelijk geweest voor de volgende grafische en technische werkzaamheden voor LYNX en haar (internationale) zusterondernemingen:

 • Allround DTP werkzaamheden, zowel in drukwerk/print als online (waaronder handleidingen voor de handelsplatformen, brochures, informatiemappen, flyers/posters, tarievenoverzichten, het LYNX magazine, boekjes en e-books, invulformulieren voor openen rekeningen, brieven en overeenkomsten).
 • Bijdrage aan LYNX campagnes.
 • Ontwerpen en bouwen van webpagina’s (waaronder landingspagina’s) en elementen. Met gebruik van HTML 5 en CSS 3, WordPress en de Visual Composer page builder.
 • Online advertenties maken voor Google Adwords, affiliates en social media (geanimeerde en statische).
 • Beeldmateriaal opmaken voor social media, nieuwsbrieven en websites.
 • Bouwen van e-mails en nieuwsbrieven (HTML + CSS en MailChimp).
 • Web-development aan de extern beheerde LYNX websites. Onder andere het versnellen van de websites.

LYNX campagnes

Als onderdeel van het marketingteam ben ik medeverantwoordelijk geweest voor diverse (internationale) LYNX campagnes. Onder andere:

 • Beleggersdebatten
 • Beleggersbox
 • Amerikaanse weken & LYNX 10-jarig jubileum – Bekijken »
 • Gratis handelen bij LYNX
 • Gratis handelen in opties & futures
 • Winnaar gouden stier 2016 – Beste broker
 • 100 jaar onafhankelijkheid van Finland
 • Raad de stand van de AEX – Bekijken »

Het LYNX Handelsplatform

LYNX biedt klanten een zeer geavanceerd en compleet handelsplatform, bijzonder geschikt voor de actieve belegger. Met de vele mogelijkheden die het platform biedt en de handige tools kunnen klanten het maximale uit beleggingen halen. Het is ook nog eens het meest betrouwbare platform en het geeft beleggers de mogelijkheid om wereldwijd te handelen met toegang tot zeer veel beurzen.

Naast het professionele LYNX Handelsplatform is er ook LYNX Basic. Dit platform heeft veel minder mogelijkheden maar kan wel snel en eenvoudig via de webbrowser gebruikt worden.

Het marketingteam heeft de belangrijke taak om de platformen zo goed mogelijk onder de aandacht te brengen en alle unieke voordelen ervan in de schijnwerpers zetten. Dit hebben we o.a. gedaan met online advertenties.

Voor deze platformen mochten duidelijke handleidingen in meerdere talen natuurlijk niet ontbreken. Met veel plezier heb ik mij hiervoor ingezet.

Handleiding bekijken »


Service en educatie

Een broker ziet klanten graag succesvol handelen op de beurs. Daarom helpt LYNX haar klanten met het leren beleggen en kennis te vergroten. Wekelijks worden verschillende Masterclasses uitgezonden vanuit de LYNX Studio. Klanten kunnen hiermee bij professionele beleggingsexperts over de schouder meekijken en alle ins en outs van beleggen te weet komen. Deze masterclasses worden altijd met aansprekende afbeeldingen aangekondigd op social media en in nieuwsbrieven.

De klanten van LYNX krijgen exclusieve toegang tot webinars, seminars en nieuwsbrieven van beleggingsexperts. En via verschillende kanalen en professionals worden slimme strategieën en concrete beleggingstips gedeeld.

LYNX heeft een uitgebreid online kennisportaal waarop artikelen en video’s staan waarin vele beurzen, beleggingsproducten en strategieën worden behandeld. Daarnaast is er ook een ideeëncentrum waar klanten andere beleggers kunnen volgen en nadoen.

Ik was medeverantwoordelijk voor educatieve e-books en gedrukte boekjes in meerdere talen; “14 onmisbare tips”, “Succesvol beleggen met opties” en “11 super strategieën van ’s werelds grootste beursgoeroes”. En ieder jaar maakten we een nieuwjaars “LYNX magazine” voor de klanten.


Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aenean eget fringilla ipsum. Sed pharetra velit a auctor condimentum. Ut cursus, risus id efficitur pharetra, mi diam gravida enim, vel dictum tellus turpis pretium felis. In eget eros ac purus ornare commodo et vel augue. Donec sollicitudin gravida porta. Proin ante enim, dignissim et dictum venenatis, porta ac orci.

— Remco Bos, Graphic & interactive designer bij LYNX.